Del 3 av 3 – Lilla meditationsskolan för nybörjare

Del 3 - Att utveckla sin meditation

När du provat de båda meditationsmetoderna som jag skrev om i del 2 av 3 i denna lilla meditationsskola för nybörjare, använt dem regelbundet ett tag, och känner dig trygg i dessa eller någon av dem, så kan du försöka börja utveckla din meditation.

Jag lovar dig. Det är nu en helt ny dimension, helt nya världar som kom mer öppna sig för dig, och möjligheterna blir oändliga.

Du kan nu börja fundera på om du har något annat syfte eller mål med din meditation förutom avslappning, fokus och sinnesfrid.

Önskar du exempelvis att få jorda dig eller vill ha vägledning i någon specifik fråga, få healing eller vill du kanske ha kontakt med dina andliga vägledare.

Även om du nu kanske har ett syfte eller en önskan med din meditation så ska du ändå försöka att inte anstränga dig. Inte försöka skapa något genom att bestämma över flödet. Närma dig meditation enligt Zenbuddhismens ”A beginner’s mind” – att vara öppen för det som kommer utan att värdera. ”Quiet your mind and the soul will speak”.

Här är ändå en metod för att komma igång. Starta alltid så som beskrivet i Del 1 och 2 i denna Lilla meditationsskola för nybörjare.

Skapa utrymme för dig själv i tid och rum, gör det bekvämt för dig, fokus inåt. Sitt bara och andas en stund, ca 5 minuter, för att komma ner i en lugn skön fridfull sinnesstämning.

Nu börjar vi… Föreställ dig att du befinner dig i en vacker skog. Föreställ dig hur solens strålar strilar ner mellan bladverket. Solens strålar glittrar i den mjuka mossan och i morgonens dagg som ännu dröjer sig kvar efter natten. Allt du hör är skogens ljud. Alla dofter är skogens dofter.

Du går utmed en stig. En slät bred stig utan rötter, fördjupningar eller stenar du kan snubbla på. Du är balanserad och fullständigt trygg. Känslan du har är fullständig kärlek. Villkorslös kärlek till dig.

Nu… Släpp taget. Låt dig nu vägledas. Du behöver inte fundera ut hur detta ska ske. Det sker.

Se dig nu omkring på denna fantastiska plats du befinner dig på. Dyker det upp något. En röst? En färg eller en melodi? Kommer det någon dig till mötes på stigen? Vill denna person säga något till dig? Ser du ett föremål eller kanske ett väldigt speciellt träd som påkallar din uppmärksamhet? Undersök. Var nyfiken. Se vad som händer. Släpp alla förväntningar. Ju mindre du anstränger dig desto mer kan meditationen arbeta för att du ska kunna uppfylla din avsikt, ditt syfte eller mål. Stanna kvar. Lita till varje liten ingivelse. Varje litet intryck. Varje liten känsla. Allt är av vikt. Ingenting är obetydligt. Släpp allt tvivel. Låt det som sker att ske.

Detta är inte helt lätt, men fortsätter du att öva regelbundet och under lite längre stunder så kommer du få bättre och bättre kontakt med dig själv och mer och mer tydligt kunna få svar och vägledning.

Lycka till och ta emot denna fantastiska gåva du vill ge dig själv.

All kärlek till dig från mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *