Del 1 av 3 i serien – Vad är jordning och hur gör man?

1 av 3 - Vad är jordning och tecken på att man inte är jordad

Vad är jordning?

I dagens samhälle, med dess högt ställda krav på effektivitet och planering, ägnar allt fler av oss en stor del av vår tid åt att antingen bearbeta det förflutna eller planera för framtiden.

Ett sådant tankemönster medför dock att vi i allt högre utsträckning riskerar att blunda för det vi har och kan njuta av just nu. Om vi alltid är på väg någon annanstans i tanke och handling, när skall vi då njuta?

 

Jordning ökar vår förmåga att vara just Här och NU, närvarande i det som sker just i denna stund. Det förbättrar vår förmåga att uppmärksamma det som sker i stunden i vår omgivning och känna tacksamhet för alla små små detaljer som servar oss i vår vardag och för alla underbara saker vi har i våra liv. Det gör oss lugnare och mer fokuserade.

 

Att vara jordad är detsamma som att vara närvarande och balanserad. Genom jordning tränar vi oss i att vara Här och Nu.

Tecken på att man inte är jordad

Ett tydligt tecken på att man är ojordad är att man blir sjuk så fort man har långledigt. Så fort man kopplar tar kropp och själ chansen att börja bearbeta den upplagrade stressen.

 

Eftersom personer som inte är jordade inte är närvarande i nuet ökar risken för att ofta råka ut för olyckor som beror på bristande uppmärksamhet. Det kan t ex visa sig genom att man går rakt över cykel- och bilvägar utan att se om det kommer trafik inte hörsammar varningssignaler. Man har helt tappat kontakten med verkligheten omkring sig, vad man gör och var man befinner sig.

 

Kroniskt trötthetssyndrom, utmattningssyndrom och andra stressrelaterade sjukdomar är också alla tecken på att vi inte är jordade.

 

Missa inte vår vägledda meditation för jordning på Youtube! Den kan du använda tills dess att du inte behöver den längre eller till dess att du hittat din egen metod ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *