Att lägga beskydd

För att din energi är din energi och du har redan alla verktyg du behöver!

Har du någonsin klivit in i ett rum och en våg av fientlighet har sköljt över dig och gjort dig rädd och osäker?

Har du helt plötsligt känt hur all din energi forsat ur dig och du känner dig omotiverat och helt förlamande trött?

Känner du dig orolig och förvirrad i stora köpcentrum eller när du befinner dig bland många människor du inte känner?

Då skulle du förmodligen ha nytta av att lära dig att lägga beskydd. 

Att lägga beskydd är inte svårt. Du har redan tillgång till alla de verktyg du behöver. Du behöver bara plocka fram dem ur verktygslådan. Jag talar om din tillit, din tro, din kärlek och respekt till dig själv och ditt allra kraftigaste och mäktigaste verktyg… din förmåga att skapa inre bilder. Ja, din fantasi helt enkelt. 

Nu tänker du kanske:

”Fantasi? Vadå?! Ska jag sitta och hitta på?” 

Men betänk då detta citat:

”Fantasi är viktigare än kunskap. Kunskapen är begränsad till det vi redan vet och förstår, medan fantasin omgärdar hela världen omger hela världen, stimulerar framsteg och föder utveckling” – Albert Einstein

Jag måste ta ett till från denne herre för att jag tycker så mycket om det:

”Logiken kan ta dig från punkt A till punkt B. Fantasin kan ta dig vart som helst” – Albert Einstein 

Så om vi nu kan lägga tvivel bakom oss och tysta den där lilla vassa rösten inom oss som hela tiden vill hålla oss tillbaka, tala om för oss att vi är otillräckliga och att ingenting är möjligt, och faktiskt anamma tron på att allt är möjligt och att mirakel händer om vi bara vill och tror, så kan vi återgå till ämnet.

Vad betyder det att lägga beskydd och varför behöver vi göra det?

Allt består av energier. Det betyder att vi människor, djur, växter och alla ämnen på jorden är sammansatt energi. Energi kan inte skapas eller förstöras, utan endast omvandlas från en form till en annan. Energi kan frigöras men också absorberas. Det är här framförallt högkänsliga personer kan få problem.

Vi har alla hört talas om energitjuvar och det finns mängder av artiklar och inlägg om hur du gör för att fly och bemöta dessa tjuvar. De beskrivs som energislukande monster med onda avsikter och giftiga taggar.

Men faktum är att om vi relaterar detta till tesen som säger att alla system strävar efter jämvikt ­exempelvis där två föremål med olika temperatur kommer att utjämna temperaturskillnaden mellan sig genom ett utbyte av energi i form av värme, så är det inte svårt att föreställa sig hur vi människor också alltid strävar efter att uppnå jämvikt och balans. 

Jag är trött, därför behöver jag energi, var finns det energi? Ja, kanske hos personen bredvid mig i soffan. Hehe. 

Skämt åsido. Detta sker oftast helt omedvetet. Min älskade svärmor är ett utmärkt exempel. Jag förstod inte varför jag alltid blev så extremt trött när jag besökte min svärmor. Det räckte med att jag klev in i hennes hall för att jag omedelbart skulle börja leta efter ett ställe att lägga mig ner på. Världens tråkigaste och oförskämda gäst. Men så kom vi på det! För i samma sekund som jag klev in så kunde min svärmor känna hur upplyft och pigg hon plötsligt kände sig, trots att hon bara minuter innan vi anlänt legat utslagen på soffan. Så att suga energi behöver inte ha med illvilja att göra. Bara med det faktum att alla energivarelser strävar efter jämvikt och balans.

Men! Om allt är energi så är också våra tankar och känslor energi. Därmed är alltså även negativa tankar och illvilja energi… Som kan frigöras och absorberas. 

Tänk dig att du ska gå in på ett möte. Du ska presentera något som andra deltagare på mötet tycker är en riktigt dålig idé. De har redan innan mötet bestämt sig för att du är inkompetent och det du säger är dumt. De ogillar dig för att (de är rädda) du är ett hot och har pratat illa om dig. Deras negativa energier frigörs (dom vill ju inte ha dem) och fyller rummet. Taskiga kommentarer och onda blickar haglar. Lilla vassa rösten börjar göra sig hörd. ”Du duger inte, du har fel, du är så inkompetent som dessa människor menar att du är”. Du absorberar. Blir rädd och osäker…

Att lägga beskydd med vitt ljus

När du hamnar i situationer som jag beskrivit ovan är det dags att lägga beskydd! Men hur gör man då det? Det är nu ditt mäktigaste verktyg fantasin kommer till nytta!

Gör såhär!

Tänk dig en bubbla. Stor nog att rymma dig själv men endast dig själv. Sitter du väldigt nära någon kanske bubblan inte blir helt ”bubbelformad”. Men kom ihåg, allt är möjligt. Allt blir som du tänker dig att det ska vara. Det är bara du som får plats i bubblan. 

Denna bubbla består av vitt ljus. Ljus = Energi. Föreställ dig nu hur du kliver in i bubblan. Det vita ljuset är starkt och inne i bubblan finns enbart plats för dina energier. Inga andra energier kommer igenom detta ogenomträngliga starka vita ljus. Tänk för dig själv ”Nu är min energi min energi. Den kan inte frigöras utanför denna bubbla och ingen annan energi kan absorberas av mig när jag befinner mig i denna bubbla”. Så! Klart!

Hm, ja delvis. Men säg att det i mötesrummet finns personer som tycker att du är helt fantastisk. Din idé är utomordentlig. De tycker att du är oerhört kompetent och vill verkligen visa dig sitt stöd. Nope sorry. Du är stängd. Inga energier tränger in till dig. Du delar inte med dig av dina. Din glöd, din förmåga att entusiasmera och kommunicera på annat sätt än genom det du faktiskt säger med dina ord är inte tillgänglig för någon annan än dig själv.

Betänk då att kommunikation består till 80 procent av det du förmedlar på annat sätt än genom vad du säger. Du kommer förmodligen uppfattas som extremt sluten och kanske till och med ointressant. 

Att lägga beskydd med rosa ljus

Vid tillfällen där du faktiskt är intresserad av att kunna kommunicera. Vara öppen för konstruktiv feedback och stödet från dina likar men inte vill påverkas av negativa energier så kan det rosa ljuset vara mer användbart.

Bubblan blir nu ett rör bestående av rosa ljus, för att du bestämmer det i din fantasi, öppet upptill och nedtill som du nu sluter omkring dig.

Endast kärleksfulla energier tränger igenom det rosa ljuset. Du känner dig nu trygg och lugn utan att upplevas stängd och sluten. 

Så det vita starka ljuset använder du när du inte behöver vara öppen för kommunikation, i stora folkmassor i exempelvis köpcentrum och när du befinner dig på platser där det kan finnas sjuka eller arga personer. På gymmet, på sjukhus, på konserter etc.

Det rosa ljuset använder du när du har en roll i sammanhanget. Ska hålla föredrag eller om du exempelvis arbetar som terapeut, träffar en vän som vill dela sina bekymmer etc. 

Lägg beskydd ofta och inför varje ny situation du ska befinna dig i. Med lite övning tar det bara några sekunder.

Dessa metoder beskrivs i mängder av litteratur varav Doreen Virtues böcker är några.

Lycka till. All kärlek till dig. För det är du värd. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *