Bra att veta inför en Reikihealing-behandling

De flesta känner hur en lugn och djupt avslappnande känsla infinner sig under en Reikibehandling. Men det kan också vara bra att känna till att en del människor kan känna hur gamla obearbetade erfarenheter kommer upp till ytan igen, vilket gör att de gömda känslorna frigörs. Resultatet av det kan t.ex. bli ett förlösande skratt, eller att tårar av sorg väller fram. Detta är inga konstigheter och inget att skämmas för och Reikiterapeuten är utbildad för att hantera sådana situationer. Det är bara ett tecken på att Reikibehandlingen är effektiv och verkar på djupet.

Reikienergin renar också kroppen från gifter, och detta kan orsaka fysiska avgiftningssymtom vilket kan visa sig i ökad utsöndring av kroppsvätskorna, en kortvarig feberattack eller tillfälligt ökad smärta, även från gamla latenta skador. Gifter och slaggprodukter försvinner även ut genom huden vilket kan resultera i hudutslag eller eksem. Man ska inte betrakta dem som sjukdomssymtom, utan som viktiga medel för att uppnå hälsa.

Upplevelserna som nämnts ovan kan sitta i flera dagar, ibland veckor. Men det händer också att man är upptagen av vardagen och inte noterar något speciellt alls.

Du kommer att vara fullt påklädd under hela behandlingen och terapeuten kommer aldrig vidröra privata delar av kroppen som kön eller brösten på kvinnor. Det enda du behöver tänka på är att försöka vara fullkomligt avslappnad och njuta av en lugn och behaglig stund, där du får ta del av den Universella livsenergin som kommer att strömma genom dig under hela behandlingen.

Även om en Reikibehandling vanligtvis genomförs genom handpåläggning går den alldeles utmärkt att utföra utan att terapeuten rör vid din kropp. De allra flesta tycker däremot att kontakten mellan terapeutens händer och den egna kroppen är mycket behaglig och avslappnande. Men behandlingen ska vara en behaglig upplevelse för alla. Därför ska du känna dig trygg med att när som helst under behandlingen säga ifrån om något inte känns bra. Terapeuten kommer aldrig ta illa upp eller tycka att du är märklig eller besvärlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *